טעימות שפירא ג׳ק וינטר 2025

תוכן עניינים

אחת מהבירות העונתיות האוהובת עליי בישראל היא השפירא ג'ק וינטר. לדעתי את הראשונה שתיתי אי אז ב2016, אבל למדתי להעריך אותה בסדנא בבירתנו של בירות ועץ כמה שנים לאחר מכן. בסדנא גם שמולץ סיפר שאפשר ליישן את הבירה, ואני קפצתי על המציאה וקניתי כמה. מאז כל שנה אני מקפיד לקנות כמה בירות ולשמור אותן לטעימה השנתית. על הטעימה של שנת 2023 אתם מוזמנים לקרוא כ

מה זה בעצם שפירא ג'ק וינטר?
ג'ק וינטר היא בירה בסגנון וינטר אייל ב8.5 אחוז אלכוהול. במהלך ההכנה מוסיפים לבירה שבבי עץ אלון שהושרו בג'ק דניאלס (מלבד 2021 ששם הם הושרו בוויסקי של מילק אנד האני) ומכאן השם- ג'ק וינטר. הבירה טובה לכשעצמה אבל כמה חודשי/שנות יישון עושים לה רק טוב.

לעניננו התכנסנו ביום חמישי שעבר שוסטר, דור ואני (מתי היה חולה אז לצערנו לא הגיע) לטעימות. לפי הנוהל המתבקש התחלנו מהבירה של השנה ועד 2019. הוספנו גם את גרסת החבית שיצאה ב2022 שהבירה גם יושנה בחביות ויסקי של מילק אנד האני למשך שנה.רגע לפני הרשמים דיסקליימר- הבירות ישבו אצלי בארון במשך כמה שנים, ניסיתי לשמור עליהן בתנאים אידיאלים אבל באותו זמן לא היה לי מקרר יישון ככה שהן סבלו משינויי טמפרטורות. ייתכן מאוד שאם תעשו טעימה דומה הטעמים יהיו שונים לחלוטין.

2025: העץ מאוד מורגש גם בריח וגם בטעם. הבירה חביבה אבל יהיה לי קשה לסיים כוס שלה לבד, אני חושב שעוד כמה חודשים היא תהיה וואו.
ציון שלי באנטפד: 3.5

2024:בריח נוספו צימוקים, הגוף נהיה משמעותי יותר לכיוון הבינוני-מלא. למרות הגוף הסיומת הייתה די קצרה.
ציון שלי באנטפד: 4

2023: הריח נחלש וכבר מתחילים לראות את ההיעלמות של הגיזוז. הטעם היה הרבה יותר עמוק לכיוון הצימוקים ומשמש מיובש. הסיומת גם הייתה ארוכה וכיפית.
ציון שלי באנטפד:4

2022: ריח מהמם של קוניאק. הסיומת גם פה הייתה ארוכה אבל היה טעם פחות עמוק.
ציון שלי באנטפד: 3.75

2021: ריח של מולסה עם קצת פרחוניות. הבירה כבר פלאט לחלוטין (ללא גזים). הבירה הרגישה מאוד מאוזנת. טעמי צימוקים וקוניאק לאורך כל השלוק וגם בסיומת שהייתה מאוד ארוכה.
ציון שלי באנטפד: 4

2020: ריח חמוד של צימוקים. בבירה היה טעם לוואי לא כיפי בסיומת.
ציון שלי באנטפד: 3.5

2019: הריח הכי טוב עד כה. מרגיש ממש כמו קוניאק אבל עם סיומת פרחונית בריח. הגוף בינוני והסיומת קצרה מה שגורם לך לרצות לקחת עוד ועוד שלוקים.
ציון שלי באנטפד: 4.25

בארל אייג'ד: ריח מהמם של שוקולד. בטעם גם יש המון שוקולד לצד עץ ווניל שמגיעים מהחבית. ככל שהבירה מתחממת נוסף גם טעמי קפה קלים לצד צימוקים וטיפה טיפה אוכמניות. בבקשה שפירא תעשו מהדורה נוספת שלה.
ציון שלי באנטפד: 4.5

סיכום טעימה:
לדעתי זאת השנה הרביעית שאני עושה את הטעימה וכל שנה אני פשוט נהנה מחדש. אז ההמלצה הראשונה שלי היא שגם תעשו את זה בעצמכם, לא חייבים לקנות כמות פסיכית, תשמרו בירה אחת עמוק בארון ותפתחו אותה בשנה הבאה לצד הגרסה החדשה.
הנקודה השנייה היא על מבשלת שפירא שכיף לראות שממשיכה לשמור על מוצר באיכות גבוהה לאורך כל השנים. כיף לראות שלצד בירות הליבה של המבשלה, המבשלה ממשיכה ומייצרת גם את הבירות העונתיות הנהדרות. זה הזמן גם לבקש להכין שוב פעם את גרסת הBA כי היא הייתה פשוט מהממת.
נקודה נוספת היא שזאת לא הייתה הטעימה עם הבירות הכי טובות ששתיתי. רק לפני שבועיים התכנסנו לטעימה של הפרלמנט הירושלמי עם בירות הרבה יותר מיוחדות. אבל מהטעימה הזאת אני לומד המון על בירה. והעובדה שמדובר במבשלה ישראלית רק מוסיפה לכיף הזה.
ודבר אחרון- בירות זה כיף והכל, אבל העיקר שתשתו אותם אם אנשים שכיף לכם איתם, זה הופך את הכל להרבה יותר טוב.

ניפגש בטעימה ב2026

ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

לקריאה נוספת