ארנון בן-דוב בסדנת בירה
סדנאות בירה

פוסט סדנאות מתעדכן

במקום לפרסם פוסט על כל הסדנא, החלטתי לעדכן את הפוסט בכל פעם שתהיה סדנא סדנאות יולי-אוגוסט אחרי קצת מנוחה והתאוששות הגיע הזמן לפרסם את הסדנאות שאעביר בחודשים יולי-אוגוסט. הסדנאות שיהיו לנו הפעם (תופים דרמטיים): סדנת

המשך קריאה »
ארנון בן-דוב בסדנת בירה
סדנאות בירה

בחודש מרץ יתקיימו שלוש סדנאות בירה של ארנון מסBEER- סדנת היכרות עם עולם הבירה, סדנת בירות חמוצות וסדנת בירות מתיישנות. מוזמנים להירשם.

המשך קריאה »
BEER 101

סגנונות בירה

פעם בכמה זמן מישהו מתלונן- אולי די כבר להמציא סגוננות בירה חדשים. זה בדרך כלל מגיע אחרי שמגיעה בירה כשותית עם יותר מדיי אותיות לועזיות נניח Double NEIPA TDH או coffee Imperial Pastry Stout. אז

המשך קריאה »
סדנאות בירה

סדנת בירות מיושנות בחבית

ביום רביעי התכנסנו בשביל סדנא נורא מגניבה. סדנת בירות מיושנות בחבית. שתינו בירות שיושנו בחביות עץ אלון (וירג׳ן) ולצידם חביות שיושן בהן נוזל אחר, מה שמכונה אקס. נניח חבית אקס-ברבן היא חבית שהיה בה ברבן.

המשך קריאה »
חו"ל

המלצות לקופנהאגן

באוגוסט האחרון לאחר שבוע בשטוקהולם ועוד שבוע בנורווגיה קינחנו בשלושה ימים בקופנהאגן. על מה עשינו בעיר, איפה אוכלים, איך משכירים אופניים ובעיקר מה שותים..

המשך קריאה »
חו"ל

מה הרומאים עשו בשבילנו 2.0

מתוך קטסטרופה היסטורית אני ומיטל הגענו לעוד סיבוב ברומא בחנוכה האחרון. טיילנו, שתינו ובעיקר אכלנו המון דברים טובים- על הכל מוזמנים לקרוא כאן.

המשך קריאה »
חו"ל

סיור הבירה של תמיר בפראג

קצת חוויות ורשמים מהסיור שעשינו בפראג עם תמיר סבג. אז נכון שתמיר הוא חבר, אבל באמת שמדובר באחד מהדברים הכיפים שעשינו בפראג- מיועד גם לבירגיק וגם למי שסתם רוצה לשתות בירה וללמוד קצת היסטוריה.

המשך קריאה »
סגנונות בירה

סייזון

סייזון הוא סגנון בירה עתיק שעבר שינויים רבים לאורך השנים. אז מאיפה הכל התחיל, מהו הסייזון כיום, ורשמי טעימה לסייזון ישראלית חדשה ומסקרנת

המשך קריאה »
סגנונות בירה

בירות חמוצות- סגנונות

אחרי שלמדנו קצת על בירות חמוצות ניגע בחלק מהסגנונות. מה זה ברלינר וייס, איך מכינים למביק, ולמה שמישהו ישתה בירה בשם ליכטנהיינר?

המשך קריאה »
BEER 101

בירות חמוצות

מדיי פעם אני כותב על בירות חמוצות, לפעמים אני אפילו מוסיף לתיאור לימון, גבינה כחולה או אפילו גרביים. אז מה זה בעצם בירות חמוצות, איך מכינים אותן, מה ההבדלים בין הסגנונות ולמה לעזאזל אנשים שותים את הדבר הזה?

המשך קריאה »
חו"ל

המלצות לשטוקהולם

ביקרנו בשטוקהלם לשבוע וחזרנו עם המלצות למגוון דברים. מאוכל טבעוני, דרך בירות שוות לשתות ועד טבע מהמם וקהילה יהודית סופר מיוחדת

המשך קריאה »
טעימות

טעימות הופ הוליגנס

הבירות של המבשלה המובילה ברומניה הופ הוליגנס הגיעו לארץ ואנחנו התכנסנו לטעימות. היו בירה עם היביסקוס, עם תה ירוק יפני ועוד סתם בירות נהדרות

המשך קריאה »
סגנונות בירה

חיטה, חיטה בווארית וקצת בננות

אומנם אני לא חובב של בירות חיטה אבל עדיין מדובר באחד מסגנונות הבירה הכי פופלריים שיש. אז תמצאו פה קצת היסטוריה, קצת שחיתות שלטונית, אישה קטנה שרוקדת ומלא בננה.

המשך קריאה »
טעימות

סיכום פסטיבל JCBF

סקירה קצרה של פסטיבל הבירה JCBF שהתקיים במתחם התחנה- בירות עם ענבים, תמד נהדר ומעל הכל בירות מעולות של מבשלת חלוץ חדש

המשך קריאה »
BEER 101

מה זה בכלל קראפט?

מה זה בכלל בירת קראפט? האם יש קשר בין קראפט לבין איכות הבירה, לגודל המבשלה או שיש סיבות אחרות? מוזמנים לצלול איתי לשאלה הזאת

המשך קריאה »
BEER 101

המדריך המלא ליישון בירות

יישון בירה- האם בכלל בירה יכולה להתיישן? איזה בירות מתאימות ליישון ואיזה פחות? איזה תהליכים עוברים על הבירה במהלך היישון? ומה נותן לנו כל הסיפור?

המשך קריאה »

לכל הנושאים: