פוסט סדנאות מתעדכן
במקום לפרסם פוסט על כל הסדנא, החלטתי לעדכן את הפוסט בכל פעם שתהיה סדנא סדנאות יולי-אוגוסט אחרי קצת מנוחה והתאוששות הגיע הזמן לפרסם את הסדנאות שאעביר בחודשים יולי-אוגוסט. הסדנאות שיהיו לנו הפעם (תופים דרמטיים): סדנת
במקום לפרסם פוסט על כל הסדנא, החלטתי לעדכן את הפוסט בכל פעם שתהיה סדנא סדנאות יולי-אוגוסט אחרי קצת מנוחה והתאוששות הגיע הזמן לפרסם את הסדנאות שאעביר בחודשים יולי-אוגוסט. הסדנאות שיהיו לנו הפעם (תופים דרמטיים): סדנת
בחודש מרץ יתקיימו שלוש סדנאות בירה של ארנון מסBEER- סדנת היכרות עם עולם הבירה, סדנת בירות חמוצות וסדנת בירות מתיישנות. מוזמנים להירשם.
פעם בכמה זמן מישהו מתלונן- אולי די כבר להמציא סגוננות בירה חדשים. זה בדרך כלל מגיע אחרי שמגיעה בירה כשותית עם יותר מדיי אותיות לועזיות נניח Double NEIPA TDH או coffee Imperial Pastry Stout. אז
ביום רביעי התכנסנו בשביל סדנא נורא מגניבה. סדנת בירות מיושנות בחבית. שתינו בירות שיושנו בחביות עץ אלון (וירג׳ן) ולצידם חביות שיושן בהן נוזל אחר, מה שמכונה אקס. נניח חבית אקס-ברבן היא חבית שהיה בה ברבן.
עבר קצת זמן מאז, ואיזה 2 פסטיבלי בירה על הדרך, אבל בכל זאת רציתי לספר על טעימת בירה נהדרת שעשינו בפרלמנט הירושלמי אחרי זמן רב שלא נפגשנו. פתחנו את הערב עם הגירסה המצרית של סטלה.
באוגוסט האחרון לאחר שבוע בשטוקהולם ועוד שבוע בנורווגיה קינחנו בשלושה ימים בקופנהאגן. על מה עשינו בעיר, איפה אוכלים, איך משכירים אופניים ובעיקר מה שותים..
מתוך קטסטרופה היסטורית אני ומיטל הגענו לעוד סיבוב ברומא בחנוכה האחרון. טיילנו, שתינו ובעיקר אכלנו המון דברים טובים- על הכל מוזמנים לקרוא כאן.
שבוע לפני פסח אני ודור טסנו ל4 ימים בפראג. איפה אוכלים, מה רואים ובעיקר מה ואיפה שותים? הכל כאן.
סיכום של סדנת בירות חמוצות. טעמנו 3 זוגות של בירות- אחת מיושנת ואחת טרייה, וקינחנו בעוד שתי בירות מאוד מיוחדות מהארון שלי.
קצת חוויות ורשמים מהסיור שעשינו בפראג עם תמיר סבג. אז נכון שתמיר הוא חבר, אבל באמת שמדובר באחד מהדברים הכיפים שעשינו בפראג- מיועד גם לבירגיק וגם למי שסתם רוצה לשתות בירה וללמוד קצת היסטוריה.
התכנסנו לטעימה של אימפריאל סטאוטים סופר מעניינים, וגולת הכותרת ברבן קאנטרי של גוס איילנד- אחת מהבירות שמדורגות הכי גבוה בעולם
קצת חוויות מטיול שעשינו בקיץ 2023 אל נורווגיה. רוב הזמן היינו בברגן, ותאמינו לי שזה שווה. על נופים פראיים, פיורדים יפהפיים, בירה מדהימה ויקרה והרבה יותר מדיי גשם…
סייזון הוא סגנון בירה עתיק שעבר שינויים רבים לאורך השנים. אז מאיפה הכל התחיל, מהו הסייזון כיום, ורשמי טעימה לסייזון ישראלית חדשה ומסקרנת
אחרי שלמדנו קצת על בירות חמוצות ניגע בחלק מהסגנונות. מה זה ברלינר וייס, איך מכינים למביק, ולמה שמישהו ישתה בירה בשם ליכטנהיינר?
עוד טיול ברומא הסתיים בהצלחה. אז אילו מבשלות איטלקיות שוות, באילו ברים ברומא שווה לבקר, איפה קונים בירות מזוודה ומה דעתך האיטלקים על טריידים?
מדיי פעם אני כותב על בירות חמוצות, לפעמים אני אפילו מוסיף לתיאור לימון, גבינה כחולה או אפילו גרביים. אז מה זה בעצם בירות חמוצות, איך מכינים אותן, מה ההבדלים בין הסגנונות ולמה לעזאזל אנשים שותים את הדבר הזה?
בזמן האחרון הולך ומתפשט המנהג של טרייד בירה בחו"ל. טוב גם לי יש קצת אשמה בזה. אז מה זה בכלל טרייד בירה, באילו דרכים ניתן לעשות את זה ועוד טיפים של אלופים הכל פה למטה
בילינו שבוע ברומא, ראינו אומנות, ביקרנו באתרי מורשת, אכלנו אוכל כשר וטעים ושתינו בירה. אז איפה שותים מה אוכלים ומה קורה בוותיקן?
ביקרנו בשטוקהלם לשבוע וחזרנו עם המלצות למגוון דברים. מאוכל טבעוני, דרך בירות שוות לשתות ועד טבע מהמם וקהילה יהודית סופר מיוחדת
מוזמנים לצלול איתנו לסגנון הBlack IPA ולשמוע על גירושין, שוק הבירה הישראלי, איזון טעמים הכרחי ועל טרנדים בארץ ובעולם.
הבירות של המבשלה המובילה ברומניה הופ הוליגנס הגיעו לארץ ואנחנו התכנסנו לטעימות. היו בירה עם היביסקוס, עם תה ירוק יפני ועוד סתם בירות נהדרות
למה הבירה שלי מתוקה ומרה בו זמנית? למה אני רואה אנשים מערסלים את כוס הבירה בידיים שלהם? מי דחף לי שוקולד לבירה ולמה אנשים מתייחסים אליה בתור שמן מנועים?
איך אני עוקב אחרי כל מה שאני שותה? מה זה האנטפד הזה שכולם מדברים עליו והאם זה השטן או הדבר הכי טוב שהאל ברא?
מה זה הסגנון בארלי ויין? איך זה קשור ליין? והאם זה בכלל טעים? מה ההיסטוריה של הבירה הזאת? וכמה בדיחות על צרפתים על הדרך
אומנם אני לא חובב של בירות חיטה אבל עדיין מדובר באחד מסגנונות הבירה הכי פופלריים שיש. אז תמצאו פה קצת היסטוריה, קצת שחיתות שלטונית, אישה קטנה שרוקדת ומלא בננה.
סקירה קצרה של פסטיבל הבירה JCBF שהתקיים במתחם התחנה- בירות עם ענבים, תמד נהדר ומעל הכל בירות מעולות של מבשלת חלוץ חדש
מה זה בכלל בירת קראפט? האם יש קשר בין קראפט לבין איכות הבירה, לגודל המבשלה או שיש סיבות אחרות? מוזמנים לצלול איתי לשאלה הזאת
יישון בירה- האם בכלל בירה יכולה להתיישן? איזה בירות מתאימות ליישון ואיזה פחות? איזה תהליכים עוברים על הבירה במהלך היישון? ומה נותן לנו כל הסיפור?
על בירות חזקות, מבשלות שנסגרו, זיקוק בהקפאה ובעיקר איך עושים בירה ב53 אחוז ומה הטעם שלה?
כל שנה אנחנו מתכנסים כמה חברים לטעימות השוואתיות של שפירא חורף ממגוון שנים וכמה בירות מתיישנות של בירתנו.
רשמים בפנים.