סיכום סדנת בירות מתיישנות

סיכום של סדנת בירות חמוצות. טעמנו 3 זוגות של בירות- אחת מיושנת ואחת טרייה, וקינחנו בעוד שתי בירות מאוד מיוחדות מהארון שלי.

תוכן עניינים


במרץ קיימתי את אחת מהסדנאות שחיכיתי להם הכי הרבה זמן- סדנת בירות מתיישנות. כבר כתבתי רבות על חיבתי ליישון בירה, ועוד לפני ימי הבלוג רציתי לעשות טעימה משווה בין כמה וכמה בירות ולא יצא. אז ממש התרגשתי לקראת הסדנא והגיע הזמן לכתוב קצת רשמים. קודם כל מי ששכח מה זה בירות מיושנות מוזמן לקרוא כאן

בחלק הראשון של הסדנא עשינו טעימה משווה של 3 זוגות בירות. בירה מהשנה ובירה שישבה כמה שנים בארון. את הבירות שתינו בירה לצד רעותה כדי להשוות ביניהן כמו שצריך.

פתחנו עם Nice chouffe, ממבשלת שוף שמאוד יקרה לליבי. למיטב זכרוני זאת הפעם הראשונה ששתיתי בירה ואמרתי- וואו יש פה משהו מעבר. זה היה בשנות התיכון (הגיל המדוייק שמור במערכת) בפאב הג'מעאה בשדה בוקר. זאת הייתה Mc chouffe ומאז ועד היום יש לי מקום חם בלב למבשלה.הבירה החדשה הייתה מאוד אלכוהולית וסוכרית בריח- לא שרדתי איתה מעבר לכמה שלוקים. פעם זאת הייתה אחת מהבירות האהובות עליי ומעניין לראות איך הטעם שלנו משתנה עם השנים. לצידה שתינו את הבירה מ2019 וזאת כבר הייתה אופרה אחרת לגמרי- טעמי צימוקים חזקים מאוד

לאחר מכן עברנו לSt. Bernardus Abt 12. מבשלת St.Bernardus הייתה לתקופה מסויימת מבשלה טראפיסטית אבל כיום היא סתם מבשלת יופי של בירות- על בירות מנזרים ובירות טראפיסטיות ארחיב בפעם אחרת. הריח של הבירה החדשה היה כבר מעודן יותר הפעם והיה ריחות של מולסה וצימוקים, ובאף נוספו גם פירות יבשים. לעומתה הבירה הישנה מ2020 הייתה עם ריח משגע של פורט שנשאר נוכח גם בטעם. כיף חיים של בירה ולטעמי הכי מוצלחת מבין כל זוגות הבירות.

את סשן ההשוואה סיימנו עם שימאי בלו של מבשלת Chimay הטראפיסטית. גם פה החדשה הייתה בעיקר מולסה וקצת צימוקים, לעומתה הישנה מ2019 קיבלה בנוסף לצימוקים ריחות שוקולד וקפה שהיו בעיקר באף ולצערי לא היו בטעם.

משם עברנו לשלוש בירות מיוחדות מהארון. פתחנו עם הסמיקלאוס באריק מ2021. גם על הסיפור המעניין סביב סמיקלאוס נרחיב בפעם אחרת. בכל מקרה הבירה מגיעה ב14 אחוז ובכל מהדורה מתיישנת בחבית אחרת למשך כחודש, במקרה שלנו חביות של יין לבן של יקב דלתון. היה ריח לא ברור של טחב בריח שלא עזב לא משנה כמה איוררתי את הכוס. הטעם לעומת זאת היה נהדר עם טעמים חזקים של שוקולד ברנדי.

לאחר מכן שתינו את המאשטאג 15 של ברודוג שעבר זמנה לצערי- טעמי סויה ומתכתיות לא נעימים, די צפוי לבירה עם תוספות בת 9 ועדיין מבאס. יש לי עוד בקבוק בארון שנפתח בארון ואולי נזכה להציל. חתמתי עם הארקייד סיטי של אוברוורקס- המבשלה החמוצה של ברודוג. ואני שמח לבשר שהיא עדיין מדהימה ושהיא גם הייתה הבירה הכי מוצלחת של הערב. הבירה היא אימפריאל סטאוט חמוצה ב10% שישבה בחביות ויסקי. באף המון שוקולד וקפה לצד חמיצות לימוניות. כשהבירה התחממה החמיצות גדלה ואז אחרי כמה דקות נעלמה ובמקומה באו טעמי יסמין קלילים וכיפים.

לסיכום- הייתה סדנא מדהימה, כיף תמיד לטעום בירה עם אנשים והייתה אווירה מעולה. בסדנא הזאת גם אני לא ידעתי איך יהיו הבירות כי תהליך היישון הוא טריקי ולכן היה לי גם את אלמנט ההפתעה.

ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

סיור הבירה של תמיר בפראג

קצת חוויות ורשמים מהסיור שעשינו בפראג עם תמיר סבג. אז נכון שתמיר הוא חבר, אבל באמת שמדובר באחד מהדברים הכיפים שעשינו בפראג- מיועד גם לבירגיק וגם למי שסתם רוצה לשתות בירה וללמוד קצת היסטוריה.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

בירות חמוצות

מדיי פעם אני כותב על בירות חמוצות, לפעמים אני אפילו מוסיף לתיאור לימון, גבינה כחולה או אפילו גרביים. אז מה זה בעצם בירות חמוצות, איך מכינים אותן, מה ההבדלים בין הסגנונות ולמה לעזאזל אנשים שותים את הדבר הזה?

קריאה נוספת >>

סגנונות בירה

פעם בכמה זמן מישהו מתלונן- אולי די כבר להמציא סגוננות בירה חדשים. זה בדרך כלל מגיע אחרי שמגיעה בירה כשותית עם יותר מדיי אותיות לועזיות

קריאה נוספת >>