סיור הבירה של תמיר בפראג

קצת חוויות ורשמים מהסיור שעשינו בפראג עם תמיר סבג. אז נכון שתמיר הוא חבר, אבל באמת שמדובר באחד מהדברים הכיפים שעשינו בפראג- מיועד גם לבירגיק וגם למי שסתם רוצה לשתות בירה וללמוד קצת היסטוריה.

תוכן עניינים

תמיר הוא ישראלי שלפני כעשור עבר לפראג' הוא גם פעיל מאוד בקבוצת בירה אחת ביום ובסצנת הבירה הישראלית וככה דרכנו התצטלבו. היחסים בנינו התחילו בשליחת בירות ואנשים מישראל לפראג ולהפך (על הפעם שתמיר שלח לי את דושאן, בעלים של בר צ'כי וחובב ישראל גדול, אליי לבירתנו והוא פחות או יותר שתה חצי בר, אספר בפעם אחרת). בכל מקרה כשדור הציע לי לטוס לפראג כמובן שדבר ראשון בדקתי עם תמיר שהוא פנוי כדי לעשות סיור. על שאר החוויות שלנו בפראג מוזמנים לקרוא כאן.

תמיר סבג בפעולה

למען האמת הסיור היה מבחינתי בעיקר רצון לפגוש חבר. היה בא לי לבלות עם תמיר כמה שעות ואמרתי שעל הדרך נכיר כמה מקומות יפים בפראג, לא חשבתי שיחדשו לי יותר מדיי על בירה, ולשמחתי הרבה טעיתי מאוד. לסיור הצטרפו גם זוג חברות ישראליות ועוד שלושה חברה לפני צבא. תמיר הזהיר מראש שבהתחלה כנראה הוא כנראה לא יחדש לי יותר מדיי אבל שאחכה להמשך.

פילזנר טרייה מהחבית

אני לא אכנס לספויילרים כדי שגם אתם תהנו בסיור כמוני, אבל וואו היה פשוט כיף לא נורמלי. קודם כל תמיר הוא מדריך מעולה- בין אם זה לדבר על בירה ובין אם זה על ההסיטוריה של פראג בפרט ושל בירה בפראג בכלל. בתור אחד שבעצמו מעביר סדנאות בירה היה פשוט מרשים לראות מקצוען בפעולה. גם היכולת להסביר אנשים עם רמות שונות של ידע בבירה היה מעלף. בסיור עוברים גם במבשלות מודרניות, גם בבתי בירה מסורתיים ואפילו רואים סוס הפוך (וזה עוד לפני שהיינו שיכורים)

סוס הפוך

אז בסיור שותים המון בירה, אוכלים קצת אוכל צ'כי (אני לא אכלתי בגלל מגבלות כשרות אבל דור נהנה מאוד) ובעיקר מבינים מהי תרבות הבירה הצ'כית. בתור אחד שמסתובב לא מעט בברים במהלך טיולים בחו"ל, לא חושב שהצלחתי להבין תרבות בירה של מדינה כמו אחרי הסיור של תמיר.

במקרה שלי תמיר עידכן מראש שאנחנו ממשיכים לאפטר סיור, או כמו שהוא הגדיר את זה "עכשיו אנחנו הולכים להתחיל לשתות בירה". על החבר'ה הצעירים זה היה גדול מדיי אבל צמד החברות הצטרפו אלינו לmyslis. מדובר בבר שכונתי שלצד בירות קראפט נהדרות מגיש אוכל צ'כי טבעוני. הנקניקיה המוחמצת הייתה קצת יותר מדיי בשבילי (תמיר טוען שגם בגרסה המקורית זה לא מי יודע מה) אבל הסלט "ביצים" היה נהדר.

אבל פה לא נגמר הערב, החברות נשברו מוקדם, ונשארנו רק תמיר, דור ואני ושמנו את פעמנו לפאב של דושאן, ההוא מהמערכה הראשונה. דושאן לצערינו לא היה (נסע להביא אמבולנסים לאוקראינה) אבל הפאב עצמו הוא עדיין חוויה לא נורמלית. מעבר לשמונת ברזי הבירה ושני המקררים המלאים כל טוב, המקום מלא בדגלי ישראל, מודעות נגד פוטין (אל תפספסו את המשתנות) ועשרות בקבוקי בירות קראפט מארץ הקודש. אה והמקום גם מלא בצ'כים שיכורים אבל נראלי זה בכל פאב בצ'כיה. אחרי שלוש בירות נהדרות מהחבית (כולל הבירה ה2500 שלי, פייסטרי סאוור- שת"פ בין מבשלת זיכוביץ הצ'כית למבשלת סאדן דת' הגרמנית), חתמנו את הערב באימפריאל סטאוט של מבשלת זיכוביץ עם שוקולד וקקאו.

ארנון חוגג את הבירה ה2500 שלו

לסיכום, אני באמת לא יכול להדגיש כמה אני ממליץ לכם על סיור הבירה של תמיר. בין אם אתם הארדקור בירגיק, בין אם אתם חובבי בירה, ואפילו אם סתם בא לכם ללמוד ולשמוע על ההיסטוריה של פראג, תמיר הוא הכתובת. הסיור עולה 55 יורו וכולל את כל הבירות, הנשנושים, הנסיעות, וחשוב מכל את בדיחות האבא של תמיר. המספר של תמיר הוא 420-723808050+ ומוזמנים להציק לו כאוות נפשכם. אה ואם הגעתם דרכי ובא לכם להודות לי על כך- בירת מזוודה מפראג זו התשובה.

אני ותמיר
ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

לקריאה נוספת

IPA

אז מה זה הIPA הזה שכולם מדברים עליו? האם הוא קשור להודו ומה זה השמות המוזרים האלה של הכשות ואיך זה משפיע על הבירה?

קריאה נוספת >>
ארנון בן-דוב בסדנת בירה

בחודש מרץ יתקיימו שלוש סדנאות בירה של ארנון מסBEER- סדנת היכרות עם עולם הבירה, סדנת בירות חמוצות וסדנת בירות מתיישנות. מוזמנים להירשם.

קריאה נוספת >>