במשך 4 ימים אני ודור בילינו לנו בפראג, וחזרנו עם מגוון המלצות. מעבר לרצון לקצת שקט הסיבה העיקרית שדור ואני בחרנו לנסוע לפראג היא כמובן הבירה. תרבות הבירה בעיר הזאת היא באמת דבר מדהים. מטנקים של פילזנר אורקל שנמצאים בכל בר, דרך מבשלות קטנות וגדולות ועד ברי קראפט שמחזיקים את כל הטוב מצ'כיה ומהעולם. לכן רוב ההמלצות יהיו לבירה אבל יש למטה גם כמה המלצות לקפה, מסעדות טבעוניות, אטרקציות ועוד כמה עניינים נחמדים. חוץ מזה לעוד טיפים תבקרו בבלוג של תמיר סבג "פראג עם תמיר" ותראו ישועות. ואם חסר לכם קצת ישועות תחפשו ביויטיוב Honest Guide.
בכללי המדינה זולה בטירוף. מעבר לטיסות שיקרות ממש כרגע, הטיול עלה לי ולדור פחות מ2500 שקל לשנינו ביחד. זה כולל דירת AirBNB יפה וגדולה במיקום אטרקטיבי, אוכל בחוץ פעם או פעמיים ביום, לא מעט קפה, אטרקציות, וכמובן המון בירות ששתינו בברים.
בירה
קודם כל תלכו לסיור עם תמיר- כי זה כיף, וטעים, וזאת הדרך הכי טובה להבין את חווית הבירה בפראג. את החוויות שלי בסיור מוזמנים לקרוא כאן. קשה לסכם את תרבות הבירה בעיר כמו פראג- פשוט היא נמצאת בכל מקום, גם התרבות וגם הבירה. בכל רחוב יש לך כמה ברים שמוזגים פילזנר אורקל היישר מהטנק, יש עשרות מקומות שמכריזים על עצמם כמוזיאון הבירה של פראג, גם בבתי קפה שותים בירה בכמויות, ופשוט היא בכל מקום. הבירה גם זולה להחריד- חצי פילזנר עולה בערך 10 שקלים ואם אתם מוכנים לשתות גמרברניוס המחיר יורד לחד ספרתי. במקמות המתויירים הפילזנר תהיה כבר יקרה ויכולה להגיע ל13 ש"ח, ממש גניבה.כמובן שבכל מקום הכוסות מצוחצחות ואפשר לראות דרך הבירה הצלולה את הנוף היפה. על המקומות שמגישים פילזנר אורקל לא אמליץ לכם, פשוט תלכו לסיור של תמיר, מה שכן כל מקום שמוזג פילזנר מהטנק הוא ככל הנראה טוב דיו. וממליץ בחום לשתות לפחות חצי פילזנר אחד כמו שצריך בחופשה שלכם.
ברי קראפט בעיר
אבל עכשיו בא נדבר על ברי הקראפט שיש בעיר. לעיר יש מגוון ברים רחב מאוד, ועקב דאגה לכבד ורצון להשאיר משהו לפעם הבאה לא ביקרנו בכולם. מה שכן ביקרנו היה נהדר ממש.
נפתח בBeerGeek Bar- כבר מהשם אתם מבינים- זה המקום לכל בירגיק. במקום יש 31 ברזים ממגוון מבשלות קראפט מצ׳כיה ומהעולם. לצד זה יש גם מקרר יפה עמוס בבירות חמוצות. המחירים מגוחכים בערך 10-15 שח לשליש, קצת יותר לחצי. בירות ממש מיוחדות נמכרות ב200 מ"ל וגם עולות בערך 15 ש"ח. יש אופציה לפלייט של 5 בירות של 100 מ"ל ב45 שקל(275 קרונות). האווירה במקום נהדרת ובכיף אפשר להעביר ערב על עוד ועוד פלייטים.
צמוד לבירגיק נמצא Dno Pytle שהוא אולי כבר הכי מעניין ברשימה, ולאו דווקא בגלל הבירות. שלא תבינו אותי לא נכון יש שם 8 ברזים של קראפט צ׳כי נהדר ומקרר מלא כל טוב, אבל השוק האמיתי הוא שנכנסים פנימה. לצד דגל ישראל ענק ניצבות עשרות בקבוקי בירה ריקים של קראפט ישראלי משובח. בפנים יש גם כרזות רבות נגד פוטין ואל תפספסו את המשתנות. רת הבר מנהל דושאן שמעבר להיותו צ׳כי ענק הוא גם אוהב ישראל גדול. הייתי אומר שתקפצו לשם רק בשביל זה, אבל בלי קשר זה בר פשוט מעולה.
המקום הבא הוא גם בר שכונתי קסום, אבל הפעם קצת קרוב יותר למרכז העיר. הבר נקרא myslis שלצד 12 ברזים מגיש גם אוכל צ׳כי טבעוני. הנקניקיה הטבעונית בחומץ הייתה קשוחה לי מדיי(אם כי תמיר טוען שגם הגרסה הרגילה היא לא מי יודע מה) אבל הסלט ביצים הטבעוני היה וואו.
צמוד למנזר Strahov נמצאת מבשלת Pivovar Strahov. מקום חמוד מאוד שעושה יופי של בירות במקום. לא הייתי מגיע במיוחד לשם, אבל אם אתם באיזור שווה לקפוץ לבירה או שתיים.
משם נעבור Sibeeria Taproom. הטאפ רום של המבשלה הצ׳כית הנהדרת יושב באמצע העיר ונפתח החל משעות הצהריים. יש 13 ברזים, כמעט כולם של המבשלה שמדיי פעם נוספת בירה אורחת. המחירים של הבירה זולים עוד יותר מהביר גיק והפלייט עולה כ35 שקל. חוץ מזה הפלייט זהה לסגנון של הבירגיק ומישהו פה אשם בפלגיאט.
המקום האחרון הוא Drinkøtéka. אומנם פה יש רק 8 ברזים אבל הם באמת מלאים בטופ הטופ- ארפוס, וולט סיטי,נוזיב, זיכוביץ, נרד ברואינג ועוד ועוד. וזה עוד לפני שדיברנו על המקררים שעמוסים באמת בכל טוב. במקררים יש גם בירות של הביוקר במחירים באמת מגוחכים. רוב הבירות הם מייבאים בעצמם בגישה של אנחנו רוצים לשתות דברים טעימים. אפשר גם להצטייד פה בבירות הביתה, אבל על זה נרחיב עוד רגע.
בירות מזוודה
אז איפה קונים בירות מזוודה? בהרבה ברים שציינתי יש אופציה לקנות בירות הביתה אבל יש שני מקומות נוספים שכדאי לבקר בהם. הראשון הוא BeerGeek pivoteka. המקום נמצא כ10 דק מהבר עצמו- יש שם מגוון בקבוקים ופחיות יפה מאוד. אבל המקום השווה ביותר בעיניי הוא BaseCamp שאומנם קצת רחוק אבל חובה לבקר שם לכל חובב בירה.
קפה
פראג עמוסה בבתי קפה נהדרים מציין כמה מקומות טעימים שישבנו בהם- onesip coffee, coffee cube, ומעל הכל Cafe Ebel, שחוץ מזה שיש 4 סוגי פולים לאספרסו, מסתבר שהוא גם כשר אם תרצו עוגייה או שתיים.
תחבצ
יש מטרו נהדר, יש רכבת קלה, יש אוטובוסים ועוד ועוד. אפשר לקנות כרטיס אחד או חופשי יומי/שבועי.
מסעדות טבעוניות
פראג מלאה גם במסעדות טבעוניות. נעזרנו גם בהאפי קאו ואפילו דור, השותף הכופר למסע, נהנה מהן מאוד.
Loving hut- רשת שפרוסה בכל רחבי פראג- מקבלים צלחת, מעמיסים מה שרוצים מבופה מאוד מגוון, ומשלמים לפי משקל. זול וטעים.
Strecha- מסעדה נהדרת שמכינה גרסאות טבעוניות לאוכל צ'כי מסורתי, לצד מנות טבעוניות אחרות.
Palo Verde- גרסאות נהדרות למנות בשריות- המבורגר טבעוני, שניצל וכו'. הכל מאוד כיפי וטעים.
Maitrea Restaurace- כנראה המסעדה שהכי נהננו בה בפראג. היא נראת קטנה אבל יש חלל גדול מאוד למטה. אוכל תאילנדי מצויין לצד מנות מסורתיות. מומלץ בחום.
אטרקציות
למען האמת לא הלכנו ליותר מדיי אטרקציות, אבל בכל זאת יש כמה. האיזור של העיר העתיקה השעון האסטרונומי-מגדל השריפה וכו' תמיד שווה ביקור. גם הרובע היהודי הוא נהדר והקיורטוש הכשר טעים מאוד, אם כי לא הייתי הולך לחומוס קפה קפקא.
הנוף הכי יפה שמצאתי בעיר נמצא במגדל הטלוויזיה. העלייה למעלה עולה 50 שקל ויש שם משקפות, כורסאות נוחות ועוד. אפשר גם להשכיר מקלות וכדורי מיני גולף כדי לשחק אבל את זה לא ניסינו.
באחד מהימים עלינו לקתדרלה של סט. ויטוס שנמצאת באיזור העתיק יותר של פראג(למיטב הבנתי)- מאוד יפה, מאוד מתוייר. אם כבר עליתם לשם תמשיכו למנזר סטרחוב שהיא הרבה יותר נעימה ויש גם מבשלה חביבה למעלה.
הלכנו גם לראות משחק כדורגל. המשחק היחיד שהיה בפראג הוא של דקלה פראג מהליגה השנייה. בלי ספק חוויה מעניינת. בירה ממש זולה, אוכל איצטדיונים הזוי (כאילו היה גם פופקורן ונקניקיה בלחמניה, אבל היה גם לחם עם בצל חי) ורמת כדורגל שגרמה לי להתגעגע לליגת העל בארץ. אבל סך הכל אחלה דרך להעביר אחהצ.
בקיצור פראג היא באמת עיר מדהימה. מקום חובה לכל חובב בירה, אבל גם למי שמשום מה לא אוהב בירה(בלי להזכיר שמות, מיטל) זאת עיר נהדרת.