בירות חורף

תוכן עניינים

החורף חזר לביקור קצר השבוע, אז רגע לפני שהוא בורח זה הזמן לדבר על Winter Beer או Winetr ale בשמם העברי בירות חורף.

מה זה בעצם בירות חורף?
כמובן שהתשובה הפשוטה תהיה בירות שאנחנו שותים בחורף- אבל אם זה היה כל הסיפור היינו מסיימים את הפוסט כאן והייתי יכול לדחוף אותו לסרטון טיק-טוק שמשום מה רבים מכם רוצים שאפתח. אבל לפני שניגע במה זה בדיוק בירות חורף ניגע בשאלה מתי אנחנו שותים איזה בירה.

קודם כל בירה היא המשקה הכי ורסטילי שיש- חובבי היין והקפה מוזמנים להתווכח אבל תפסידו. זה באמת מדהים איזה מנעד של דברים נכנסים תחת ההגדרה של בירה- מהפילזנר הקלילה והמרווה, דרך הפייל אייל הכשותית, עוברים גם בסטאוט ומסיימים בלמביקים. וזה בלי להיכנס לאימפריאל סטאוט, פייסטרי סאוור, גרייפ אייל, אמבר אייל, שוורצביר וליכטנהיינר (שזה לא באמת קשור אבל תמיד כיף להגיד). העניין הוא שכמו שאמר קהלת-לכל זמן ועת- כן אני חותך פסוקים באמצע, הדמות שלי כחוקר מקרא זה בפרופיל הפרטי. אנחנו ננסה להתאים את הבירה לסיטואציה- אחרי משחק כדורגל אנחנו נרצה לאגר קלילה וכיפית, כשנראה כדורגל עם חברים נרצה איזה סטאוט או פייל אייל, וכשנדסקס עם חבר על כדורגל ושאר דברים ברומו של עולם נרצה בירה כבדה שאפשר לשבת עליה.

וכאן אנחנו נכנסים לבירות חורף. כשאני מנסה לתאר בירות חורף התיאור שאני מציע בדרך כלל הוא "בירה שתרצה לשתות לאורך זמן ליד האח הבוער כשהגשם מקיש לך על החלונות". העניין הוא שלרובנו אין אח בבית, וגם הגשם הולך ונהיה נדיר אז ננסה בכל זאת לתת בהם סימנים.

קודם כל בירות חורף יכילו בדרך כלל כמות גבוהה של אלכוהול- נניח מ8 אחוז ומעלה- בכל זאת קר בחוץ ואתה רוצה קצת להתחמם. הטעמים בבירת חורף יגיעו יותר מהלתת ופחות מהכשות. בריח, זה כבר תלוי בסגנון, אבל נצפה לצימוקים, פירות יבשים, קוניאק, קפה ושוקולד. אם לבירה יש גם גוף אז בכלל חגיגה. משהו בסמיכות של הבירה פשוט עושה הרגשה טובה בחורף וכשזה משתלב גם עם סיומת ארוכה אז בכלל מסיבה.

אחד מהדברים שאני הכי אוהב בבירות חורף זה שהן מתפתחות תוך כדי הערב, אז אם הבירה ישבה בחבית מעניינת או שיש בה תוספות זה מוסיף כמה נקוודת. יש לנו המון סגנונות שנכנסים תחת הקטגוריה- אימפריאל סטאוט, בארלי ויין, טריפל/קאוודרופל בלגי, וכמובן ווינטר אייל.

לפני שנסיים כמה המלצות- כמובן אלה ההמלצות האישיות שלי והן גם משתנות מתקופה לתקופה. בחרתי הפעם רק בירות שזמינות כרגע בארץ.

הראשונה היא כמובן הג'ק וינטר של שפירא- רבות דובר על הבירה הזאת, ובצדק. וינטר אייל נהדרת שנוספו לה שבבי עץ אלון שהושרו בג'ק דניאלס- מתקתקה, גוף בינוני וסיומת ארוכה וכיפית.

בירה שפירא

השנייה היא לא ספציפית אלא פשוט אימפריאל סטאוט- אפשר עם תוספות כמו קפה או שוקולד אבל הפעם לא צריך להגזים. לשמחתנו יש לא מעט כרגע שזמינות בארץ אבל אם בכל זאת אני חייב להמליץ על אחת אז שוער הלילה 2023 של בית הבירה שזו גם מהדורת העשור שלהם. הייתי גם מעיף מבט על סדרת הNight Shift של מבשלת Horizont ההונגרים שכמה בקבוקים מהסדרה זמינים כרגע בארץ.

ההמלצה האחרונה היא שלקנרלה- עד היום אני טוען שבתור שומר כשרות הדרך הכי קרובה שלי לאכול פיצה עם נקניק זה להזמין מרגריטה ולשתות שלנקרלה ליד. הבירה פשוט מרגישה כמו קבנוס אבל מהסוג הטוב. לחובבי הויסקי המועשן ממליץ לנסות ולמצוא את שעיר לעזאזל של בירתנו שמצליחה להכניס את הוויסקי מאיילה לתוך הבירה.

ואם כבר בויסקי מעושן עסקינן תמיד תזכרו- אין בירה שאי אפשר לשתות בקיץ, יש פשוט מזגן שלא עובד מספיק חזק…

ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

IPA

אז מה זה הIPA הזה שכולם מדברים עליו? האם הוא קשור להודו ומה זה השמות המוזרים האלה של הכשות ואיך זה משפיע על הבירה?

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

סיור הבירה של תמיר בפראג

קצת חוויות ורשמים מהסיור שעשינו בפראג עם תמיר סבג. אז נכון שתמיר הוא חבר, אבל באמת שמדובר באחד מהדברים הכיפים שעשינו בפראג- מיועד גם לבירגיק וגם למי שסתם רוצה לשתות בירה וללמוד קצת היסטוריה.

קריאה נוספת >>