סשן הטעימות האהוב עליי בשנה הגיע!
יש מגוון סוגי טעימות שאני אוהב- טעימות מזוודה, טעימות של בירות חדשות שהגיעו לארץ, או סתם להגיע לבר רנדומלי בחו"ל ולשתות פלייט או שתיים של בירות שאני לא מכיר. אבל יש טעימה שאני תמיד מחכה לה- טעימת שפירא חורף פלוס נספחים.
אז למי שלא מכיר, שפירא מוציאים בכל שנה את מהדורת החורף שלהם- הג'ק וינטר. הבירה עברה אי אלו שינויים במהלך השנים אבל בכללי מדובר בוינטר אייל שיושן עם שבבי עץ שהושרו בג'ק דניאלס. בשנה שעברה שפירא הוציאו גם מהדורה של הבירה שעברה יישון בחבית שגם אותה הוספנו לטעימה. כדי שלא יהיה משעמם הוספנו גם שתיים מהבירות הטובות ביותר שיצאו בארץ לעניות דעתי- העוגיפלצת ומלניק של בירתנו. העוגיפלצת היא אימפריאל פייסטרי סטאוט של 13 אחוז עם קפה וניל שנחלט ברום ומלא אבל מלא עוגיות אוריאו. המלניק היא דאבל פייסטרי סטאוט של 12.5 אחוז עם עוגיות קרמל ואוכמניות.
בקיצור הכנו קצת אוכל, אספנו כמה חברים והנה הרשמים:
ג'ק וינטר 2023
ריח מתקתתק באף קרמלית, סיומת בינונית. מאוד מאוזנת. סך הכל עשויה טוב מאוד.
ג'ק וינטר 2022
ריח טוב, לא מאוזנת בסיומת, מאוד אגרסיבית
ג'ק וינטר 2021
ריח עמוק יותר, טיפה שוקולדיות, מאוזנת ויחסית דרינקבלית
ג'ק וינטר 2020
ריח מהמם, טעם קצת פחות. גיזוז נעלם לחלוטין. טיפה לקטית בסיום- אולי בקבוק לא טוב
ג'ק וינטר 2019
ריח הכי טוב עד עכשיו. טעם טיפה שוקולדי וטיפה אגוזי. גיזוז נעלם לגמרי.
דירוג סופי שלי:
2019
2021
2023
2022
2020
ג'ק וינטר ברל אייג'ד- 2022
קרמלית לכיוון השוקולד. סיומת ארוכה.
מלניק-2021
המון אוכמניות בריח ובטעם. סיומת שוקולדית עם קצת אוכמניות.
עוגיפלצת- 2020
עדיין הבירה עם הריח הכי טוב בעולם. עוגיות לתוך הפרצוף. סיומת שוקולדית עם עוגיות וממש כיפית.
לסיכום עוד טעימה נהדרת שמלמדת אותנו גם על האיכות של שפירא ושל בירתנו וגם על כמה יישון עושה טוב לחלק מהבירות וכמה שינוי יכול לקרות מזה שהיא פשוט יושבת בארון.