המדריך המלא לטרייד בירות או המדריך למטריד

בזמן האחרון הולך ומתפשט המנהג של טרייד בירה בחו"ל. טוב גם לי יש קצת אשמה בזה. אז מה זה בכלל טרייד בירה, באילו דרכים ניתן לעשות את זה ועוד טיפים של אלופים הכל פה למטה

תוכן עניינים

בזמן האחרון הולך ומתפשט המנהג של טרייד בירה בחו"ל. טוב גם לי יש קצת אשמה בזה. אז מה זה בכלל טרייד בירה, באילו דרכים ניתן לעשות את זה ועוד טיפים של אלופים הכל פה למטה. שימו לב שלמיטב ידיעתי ברוב מדינות העולם זה בסדר גמור לעשות את זה, אבל הייתי בודק מראש במדינה שאתם מגיעים אליה- בין אם מותר להכניס בירה מחו"ל ובין אם מותר לסחור בבירה.

אז מה זה טרייד בירה?


טוב במקרה הזה זה די מילולי. זה להחליף בירה תמורת בירה. במקרה שלנו בזמן שאתה מטייל ברחבי הגולה הדוויה אתה מביא בירה מישראל ומקבל תמורתה בירה מחו"ל.

אבל רגע תעשיית הקראפט בחו"ל מפותחת בהרבה למה שירצו את הבירות שלי?


לכאורה אתה צודק. אבל אל תשכח שהאנשים האלה הם בירגיק והם סקרנים לטעום דברים חדשים. ולכן גם אם יש אצלם ייבוא מארצות הברית, קנדה, סקנדיביה, ספרד ומאיפה לא, סביר להניח שהם טרם טעמו בירות מישראל, והם מאוד ירצו לטעום.

אז אני יכול להביא כל בירה?

לא. כאילו אתה יכול אבל אל תעשה את זה. תביא בירה שהיא קודם כל טעימה בעינייך, כל הסיפורים לא יעזרו עם הבירה לא טובה. דבר שני תביא בירה מעניינת, רצוי עם סיפור מאחוריה. להביא פייל אייל לאנגליה או בירת חיטה לגרמניה זה די למכור קרח לאסקימוסים, או סטאוט לאירים. בירות טעימות ומיוחדות זה שם המשחק.

מעבר ללהשיג בירה מעניינת יש עוד יתרונות?


כן. אם יורשה לי קצת פאתוס, אתה נהיה שגריר של תעשיית הבירה הישראלית, אתה עוזר לפרסם אותה וגורם לבירגיק בכל העולם לדעת מה קורה אצלינו. חוץ מזה זה יכול לגרום לך להתחבר לברמנים/ בירגיק מקומיים וככה תמצא שותפים חדשים לעולם הבירה ואף מעבר.

אז איך בעצם עושים טרייד בירה?


יש מגוון דרכים, אבל אפשר לחלק אותן ל3 עיקריות. אני מדרג אותן לפי סדר העדפה שלי.

1. לקבוע מראש

למצוא את קבוצת חובבי הבירה המקומית או לשלוח הודעה/מייל לברים או חנויות שנראים לכם רלוונטים ולהציע להם טרייד בירה. זאת הדרך הבטוחה ביותר, ובנוסף תוכלו לכוון למה שהבחור שאתם עושים איתו טרייד אוהב. חוץ מזה בהודעה מראש הם יוכלו גם להוציא לכם דברים שווים מארון היישון שלכל חובב בירה יש.

2. טריייד מסודר בחנות/בר

הגעתם לחנות מתמחה או לבר מלא בברזים- תחפשו את המנהל ותשאלו אותו אם הוא מעוניין בטרייד בירה. לפעמים הם ישאלו מה זה אומר או ירימו גבה, אבל ברוב המקרים הם ישמחו לעשות איתכם טרייד.

3. המלך בבר

הגעתם לבר, שתיתם כוס או שתיים, זה הזמן לשלוף את הבקבוק ולשאול את הברמן אם הוא מעוניין לטעום בירה ישראלית. ב95 אחוז מהמקרים הוא יגיד כן. לפעמים הוא יציע לכם בירה מהחבית בתמורה, או בירה שווה מהמקרר, בכל מקרה נדירים המקרים שבהם יגידו לא, ובמקרה הכי גרוע מצאתם חבר חדש. ותהפכו במהרה להיות המלך בבר.

טיפים של אלופים

הטיפ הראשון והכי חשוב אז למרות שכבר כתבתי אותו אני אגיד שוב- תביאו בירה טעימה ומעניינת. אתם באמת מייצגים את ישראל ולא רוצים שיחשבו שאתם שמוקים. תביאו בירה שאתם אוהבים ושבא לכם שעוד אנשים ישתו ולכו על זה.

ואחרי שאמרנו את זה הטיפ השני שקצת יסתור את זה- אל תביאו בירות יקרות מדיי. תראו טריידים זה עניין טריקי, לפעמים אין זרימה, לפעמים מי שקבעתם איתו דפק ברז ולפעמים לא מצאתם מקום בו לא הסתכלו עליכם מוזר מדיי. קחו בחשבון שיש סיכוי שכל הבירות שלקחתם ירדו לטימיון. לא סביר שאף אחד לא ישתה את זה אבל הגיוני שלא תקבלו עליהם כלום. אז אלא אם כן קבעתם מראש אם מישהו שאתם סומכים עליו, זה לא הזמן להביא את השפירא אפרסק או להוציא מהארון עוגיפלצת. יש מספיק בירות מעניינות בארץ שזה לא יהיה טרגדיה אם לא תקבלו תמורתם משהו. ולכן גם אל תביאו ארגז בירות מהארץ, מספיקות כמה בירות מעניינות.

טריידים זה לא לכל אחד- מי שביישן, מי שקשה לו לשמוע לא, מי שלא רוצה להסתבך- זה באמת בסדר גמור, טריידים זה אקסטרה ואפשר בכיף להנות בחו"ל בלי זה.

תמכרו את המוצר- טריידים דורשים עבודה. אתם צריכים להיות המשווקים של המוצר. תלמדו קצת על הבירה, תדברו עם המבשל לדעת את הסיפור מאחוריה, אם יש לכם סיפור אישי מה טוב. תזכרו שחלק גדול מהבירה, בטח אם אתם רוצים להביא משהו מעניין זה הסיפור. אל תצפו שפשוט תוציאו ביר מהתיק וכולם יקפצו עליכם.

תהיו מנומסים- אתם מגיעים למקומות שונים בעולם והתרבות שונה. כשעבדתי בבירתנו תמיד שמחתי שתיירים הציעו טרייד, אבל יש מקומות שזה ממש לא מקובל. אם אמרו לכם לא, אל תלחצו, תגידו תודה וזהו. אם אמרו לכם לא כמה פעמים הייתי גם מגשש אם זה מקובל או ביג נו נו.

אל תהיו חזירים- תעריכו כמה הבירה שלכם שווה ותעבדו בהתאם. זה לא רק המחיר אלא נדירות, עניין, קושי להשיג ועוד. ועדיין להביא בירה שעלתה לך 20 שקל ולבקש תמורתה קנטיון בן 10 זה לא סביר. מצד שני בירה ישראלית זה אכן שווה בחו"ל אז אתם לא חיייבים להסכים לקבל תמורתה לאגר גנרי.

תבואו עם ראש פתוח- טרייד קלאסי יהיה בירה תמורת בירה אבל לפעמים זה לא יקרה ממגוון סיבות- לפעמים יציעו לכם תמורת הבירה משהו מהחבית, לחלוק בקבוק סופר מעניין בבר או סיור VIP במבשלה- אני מציע לזרום כי למה לא.

ובעיקר תזכרו שטריידים זה פאן. המטרה העיקרית היא להכיר בירגיק חדשים ולעזור לבירגיק האלה להכיר את תרבות הבירה בארץ. כי בסופו של יום בירה זה סיפור של אנשים. אז אם אתם רואים שלא הולך לכם, או לא בא לכם להביא בירה לטיול הזה, זה בסדר. שהבירה תעבוד בשבילכם ולא אתם בשבילה, אבל מניסיון ככל שעושים את זה יותר צוברים עוד ועוד ניסיון וביטחון שיגרום לכם להיות הרבה יותר טובים בזה, ולדעת מתי זה מתאים ומתי לא. ואם כן זה נהדר כי Beer connecting people.

ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

לקריאה נוספת

מה זה בכלל קראפט?

מה זה בכלל בירת קראפט? האם יש קשר בין קראפט לבין איכות הבירה, לגודל המבשלה או שיש סיבות אחרות? מוזמנים לצלול איתי לשאלה הזאת

קריאה נוספת >>
גינס סטאוט

סטאוט

מה דעתכם על מיסים? בין אם אתם חושבים שמס זה שוד ושצריך לחלק וואצ׳רים לחמצן (אתה לא מבין, בשוודיה ניסו את זה ומאז היחס חמצן/נפש

קריאה נוספת >>