טעימות אמריקה.
לפני חודש בערך ערן עשה טיול בארה"ב ולפני הטיול הוא שלח לי הודעה שבה הוא שאל לאן ללכת- השאלה כמובן במקומה, הרי הבירות בארצות הברית הן גן עדן לכל חובב קראפט. מפה לשם הוא חזר עם מזוודה מלאה בבירות והתכנסנו לטעום חלק מהן. לטעימה הצטרף גם מייק, חבר של שמולץ, שהביא עוד כמה בירות נהדרות ממבשלת Excalibur brewing co שנמצאת בטקסס. ישראל הוציא כמה דברים מהארון יישון וככה הגענו לאחד מהערבים המהנים ביותר שהייתי בהם.
מבשלת Excalibur
Extoberfest
abv- 5.6%
ציון-3.75
בירה שבושלה לכבוד האוקטוברפסט- לחמית וחמודה מאוד
We Were Monks W/Tangerines (2022)
ABV-11.9%
ציון-3.5
שתינו טריפל בלגית עם קלמנטינות- היא אכן הרגישה כמו טריפל בלגית עם קלמנטינות- מצד שני טריפל בלגית היא לא מהסגנונות המועדפים עליי ולא מבין למה לאכול קלמנטינה שיש תפוז. מה שכן זה ממש מגניב להיות המדרג הראשון של בירה אמריקאית באנטפד.
The Mighty Arondight- Tequila Barrel Aged
ABV-13.2%
ציון-4
וויט ויין(כמו בארלי ויין רק מחיטה) שיושנה 13 חודשים בחביות של טקילה- הטעם של הטקילה היה מאוד דומיננטי וביחד עם הבירה החזקה-13.2 אחוז, יצר יופי של דבר אבל כנראה לא הייתי שורד יותר מכמה שלוקים שלה.
Grendalicious (2022)
ABV-10%
ציון- 4.25
אימפריאל פייסטרי סטאוט שבושלה עם סטרופוואפל(וופל הולנדי נהדר) וקפה עברי מה שזה לא אומר. מתוקה מאוד אבל די דרינקבלית ביחס לאחוז ולכמות תוספים שיש בה. בתור הולנדי נהנתי ממנה מאוד.
Blue Ben
ABV-11%
ציון-3.75
בארלי ויין שישבה בחביות רום. הייתה מתוקה מדיי.
Arthur's Ashes
ABV-10%
ציון-4.25
אימפריאל סטאוט שישבה בחביות ברבן- טעימה, מאוזנת ומאוד דרינקבלית
Walt VS. Nephilim
הבירה האחרונה מגיעה עם סיפור רקע קצת ארוך, אבל בקיצור זאת בדיחה שיצאה משליטה אבל על הבירה מצוייר קרב בין וולט(שהוא חבר של המבשלים של הבירה) לבין הנפילים. כן האלה מהתנ"ך. הבירה עצמה היא איפשהו בין אימפריאל בראון אייל לבראגוט. אילו שתי סגנונות שאקדיש להם פוסט נפרד אבל ממש בקצרה. בבראון אייל משתמשים בלתת בקלייה בינונית והוא מאופיין בטעמי מאפה. בראגוט זה שילוב בין תמד לבין בירה. במקרה שלנו אפשר להגדיר אותה כבראון אייל בתוספת דבש. כל הטוב הזה יושן בחביות ברבן מה שנתן שכבה נוספת של טעמים ויצר בירה כיפית ומאוזנת.
מבשלת Other Half
עוד מבשלה שזכינו לטעום מספר בירות שלה זאת מבשלת Other Half הנהדרת. המבשלה יושבת בברוקלין ועושה בירות פשוט מעולות. טעמנו 4 בירות של המבשלה.
Double Dry Hopped Cream of Broccoli
ABV-7.9%
ציון 4
פתחנו עם הדאבל דריי הופ ברוקולי שלצערנו/שמחתנו לא הכילה ברוקולי. מה שכן זו הייתה דאבל IPA עם לקטוז- עכשיו ללקטוז מגיע פוסט נפרד רק אציין שהוא מוסיף לבירה גם מתיקות וגם מעבה את הגוף שלה- במקרה של הבירה הנוכחית לטעמי זה קצת הפריע לבירה שציפיתי שתהיה יותר מרה אבל עדיין בירה מעולה. חוץ מזה יש פה עוד מושג שכדאי להתעכב עליו שהוא Double Dry Hopped- DDH. דיברנו קצת על הוספת כשות בפוסט על הIPA. אני אזכיר שניתן להוסיף את הכשות בשני שלבים שונים- שלב הבישול המכונה גם השלב החם, ובשלב התסיסה המכונה השלב הקר או היבש. השלב החם נותן יותר טעמים מריירים והשלב הקר יותר טעמיים הדריים או טרופים. במקרה של DDH מדובר בהוספה של שתי הוספות של כשות בשלב הקר מה שאמור לתת עוד יותר טעמים חזקים.
More lACEd In Space
ABV-10.5%
ציון:4.25
טריפל IPA פשוט נהדרת. הטריפל פה מתייחס גם לכמות הכשות אבל בעיקר לכמות הלתת שמשפיעה על האחוז הגבוה של הבירה. הבירה מפוצצת בסיטרה וקצת גלקסי. הברירה הייתה מרירה וביחד עם המתיקות שמאפיינת בירות באחוז גבוה יצרה שלוק פשוט נהדר.
Laid Back – Passionfruit Edition
ABV-6%
ציון-4.25
סאוור IPA עם פסיפלורה. המון פסיפלורה בטעם שמתכתבת יפה עם הכשות בבירה. הפעם הלקטוז הגיעה בול בזמן ונתן גוף יפה לבירה שנתן תחושה קרמית.
Raspberry Cannibal
ABV- 6%
ציון 4.25
סמודי סאוור מלאה בפטל. מרגישה כמו מילקשייק פטל חמוץ. המבשלה מגדירה את הבירה כפטל שאוכל פטל וזה די מדייק את ההרגשה שלי.
מבשלות נוספות
אחרי טעימות הרוחב של מבשלות ספציפיות המשכנו לבירות אקראיות שערן מצא בסופרים ובחנויות נבחרות.
Korova Milk Porter- Gnarly Barley
ABV-6.2%
ציון- 3.75
פורטר חביבה ומאוד שוקולדית
A Saison Named Desire-Second Line Brewing
ABV-5.7
ציון- 3.75
סייזון נהדרת ומתובלת כראוי. נוספו תפוזי דם ששיפרו את כל העסק. וכמובן השם שלה פשוט מעולה- מת על משחקי מילים בשם של הבירה
it Take two to mango-Evil Twin Brewing NYC
ABV-6.5%
Style- Sour- Frutied gose
ציון- 4.25
הצבע היה נורא אבל הטעם היה חמוץ עם המון מנגו וקצת צ'ילי בקצה.
מבשלת איוול טווין היא מבשלה נהדרת שפתח האח התאום של מיקלר. האחים היו מסוכסכים לתקופה ואז השלימו בשביל הדבר שכולנו אוהבים- כסף. כיום יש שיתופי פעולה בין המבשלות אבל כל מבשלה עדיין עומדת בפני עצמה.
Awful Gato-Mikkeller
ABV-8%
Style- Brown Ale
ציון- 4.25
כדי לאזן את המריבות המשפחתיות שתינו גם בירה של מיקלר. הבירה היא בסגנון של בראון אייל שנוסף אליו קצת קפה. הבירה הגיעה לפני כשנה וחצי לארץ והייתה לא מאוזנת בכלל והרגישה הרבה יותר מדיי אלכוהולית עם טעמי לוואי רעים. היא מאוד התאזנה וטעמי הלוואי נעלמו ברובם- למי שיש עוד אחת בארון אפשר להתחיל להוציא אותה אבל ייתכן שעוד זמן ימשיך ויעשה לה טוב. ישראל הוציא מהארון יישון גם את בירת הגרייפ אייל של מבשלת שיטה שיצאה ב2018 והייתה מעולה.
Popol vuh-Grimm Artisanal Ales
ABV-12%
Style- Stout- Imperial/Double
הגראנד פינאלה הגיעה בדמות הבירה Popol vuh של מבשלת Grimm Artisanal Ales שיושבת בברוקלין. מדובר באימפריאל סטאוט שיושנה בחביות רום ביחד עם קקאו, סילאן, קינמון וצ'ילי. הבירה הייתה וואו אחד גדול וממש הזכירה לי עוגת שוקולד שחברה(תודה רחלי) הכינה לי לפני שנתיים ליום הולדת תחת הכותרת- עוגת שוקולד למבוגרים.
לסיכום הייתה טעימה פשוט מדהימה שהראתה פעם נוספת חלק קטן ממה שיש לעולם הקראפט האמריקאי להציע.