אימפריאל סטאוט או תנו לי עוד שמן מנועים

למה הבירה שלי מתוקה ומרה בו זמנית? למה אני רואה אנשים מערסלים את כוס הבירה בידיים שלהם? מי דחף לי שוקולד לבירה ולמה אנשים מתייחסים אליה בתור שמן מנועים?

תוכן עניינים

למה הבירה שלי מתוקה ומרה בו זמנית? למה אני רואה אנשים מערסלים את כוס הבירה בידיים שלהם? מי דחף לי שוקולד לבירה ולמה אנשים מתייחסים אליה בתור שמן מנועים?
בין אם ניחשתם ובין אם לא היום נדבר על אימפריאל סטאוט.

סקירה היסטורית קצרה

האימפריאל סטאוט יוצרה לראשונה ע"י Thrale's Anchor Brewery בלונדון. הבירה יוצרה בשביל להיות מיוצאת לרוסיה ועקב כך ניתן לה שמה Russian imperial stout. במהלך המלחמה הקרה התחילו בארצות הברית לכנות את הסגנון אימפריאל סטאוט כדי לא להזכיר את רוסיה. אפשר להשתמש בשתי השמות כדי לתאר את הסגנון ואין הבדל בינהם.כיום הסגנון נחשב לאחד הסגנונות האהובים ביותר על ידי חובבי הבירה בעולם.

אבל מה זה אימפריאל סטאוט? מה זה סטאוט אתם כבר יודעים, ואם לא מוזמנים לקרוא כאן, אבל מה זה אימפריאל? אימפריאל מדבר על כמות כפולה של חומר גלם מאשר בסגנון המקורי. האימפריאל סטאוט הייתה הראשונה בסגנון אבל כיום אפשר למצוא גם אימפריאל על רוב סגנונות הבירה.

פייסטרי סטאוט

בחזרה לאימפריאל סטאוט. כמו כל דבר בתעשיית הבירה גם האימפריאל סטאוט התפצלה למספר תתי סגנונות שכיום הנפוץ ביותר בקרב קהילת הבירגיק הוא הפייסטרי סטאוט- אימפריאל סטאוט עמוסה בתוספות שמשוות לבירה טעם שמזכיר מאפה איכותי. התוספות הנפוצות בפייסטרי סטאוט הם- קפה, שוקולד, וניל, לקטוז אבל תוכלו למצוא שם גם פירות יער, קוקוס, פולי טונקה ועוד. פעמים רבות הבירה תיושן גם חביות עץ שלפעמים הכילו נוזל מסויים.

עוגיפלצת-בירתנו

עוגיפלצת של בירתנו- אחד מהבירות המרשימות שבושלו בארץ והבירה עם הריח הכי טוב בהיסטוריה

למה דווקא האימפריאל סטאוט זוכה לכל התוספות הללו?


כמו תמיד אין תשובה אחת ברורה. האימפריאל סטאוט היא בירה עם המון גוף מה שנותן אופציה להוסיף תוספות שילכו לצד הבירה ולא יעפילו עליה. כמו כן הטעמים שמגיעים מלתת, שזה הרכיב שנותן את עיקר הטעם לאימפריאל סטאוט, הולכים טוב יותר עם תוספות מאשר נניח IPA. בנוסף תהליך ההכנה של הבירה ארוך הרבה יותר משל בירות סטנדרטיות מה שנותן לתוספות זמן להתאזן. ולסיום, כפי שציינתי, הסגנון הזה מאוד פופלרי אצל בירגיק וביחד עם החיבה שלהם לתוספות בבירה יוצר מעין מעגל קסמים.

רשמי טעימה כלליים


הבירה תנוע בד"כ בין 8 ל12 אחוז אלכוהול אך אפשר למצוא אותה גם באחוזים גבוהים יותר. הצבע של הבירה יהיה בין שחור לממש שחור. שהיא ממש שחורה יש שיכנו אותה שמן מנועים- כן זאת מחמאה. בריח אנחנו נרגיש פעמים רבות קפה ושוקולד מהקלייה המאסיבית של הלתת. בפה גם יהיה קפה ושוקולד לצד טעמים מאלטיים של טופי וקרמל. אם הבירה יושנה הטעמים הללו ימשיכו להתפתח.

כמו כל בירה בעלת טעמים חזקים מומלץ לא לשתות את האימפריאל סטאוט קרה מדיי כי אז נאבד חלק ניכר מהטעמים. מומלץ להוציא אותה כמה דק' לפני ששותים מהמקרר כדי שנהנה מכל מה שיש לה להציע. כמובן שברוב הברים אין מקרר נפרד לאימפריאל סטאוט ולכן אנשים מערסלים אותה כדי שהיא תתחמם. את הבירה מומלץ לשתות בכוס טוליפ, סניפטר או בכל כוס שתקלוט את כל מנעד הריחות.

Festa Nuda

המלצות:


לשמחתי הסגנון שפעם נהיה נדיר הופך להיות נפוץ יותר ויותר בארץ, בין אם בייצור ובין אם בייבוא. אז ניתן לכם 3 המלצות לדברים שניתן למצוא היום.

נתחיל בהמלצה הישראלית. קודם כל אם בטעות אתם מצליחים להשיג את המלניק או העוגיפלצת של בירתנו תלכו על זה עכשיו! אבל בהנחה שאין לכם גישה לארון שלי, המלצה חמה על שוער הלילה של מבשלת חלוץ חדש בבאר שבע. גלעד מכין את הבירה מדיי שנה שכל פעם נכנסים שיפורים ושינויים למתכון. מדובר באימפריאל סטאוט ברמה מאוד גבוה ואחרי שנתיים של יישון היא בכלל נהיית מדהימה.

שוער הלילה 2020- מבשלת חלוץ חדש

הבירה השניה היא נססרי איוול של מבשלת ת'ורנברידג'. בירת הבסיס של הסדרה היא אימפריאל סטאוט שיושנה בחביות ברבן. הבירה מגיעה ב13 אחוז שלא תרצו להפסיק לשתות. ריח משוגע של קפה ושוקולד עם סיומת ארוכה וכיפית. כמובן שגם פה יישון עושה לה נהדר. בארץ יש עוד מגוון בירות של הסדרה שיושנו בחביות מסוגים שונים וזה יכול להיות ממש נחמד לערב השוואתי(כפי שעשינו אתמול), אם כי עדיין הבירה בחביות ברבן היא הכי מוצלחת לטעמי

necessary evil

ההמלצה האחרונה היא על מיקלר סן דייגו ביר גיק קקאו שייק. הבירה היא חלק מסדרת הבירגיק של מיקלר שנהיא סדרת האימפריאל סטאוטים של המבשלה. הבירה הזאת מבושלת במבשלה של מיקלר בסן דייגו. כפי שהשם מרמז הבירה עמוסה בקקאו שמתבטא בריח ובטעם. הבירה עם גוף מאוד כבד וסיומת ארוכה וכיפית. כדי שלא יחסר יש בבירה גם פולי קפה ווניל. הבירה מאוד מומלצת לשתייה לפחות בזוג כדי להתמודד עם הבירה הזו…

אימפריאל סטאוט עם קפה שוקולד וקוקוס שישבה חצי שנה בחביות ברבן. שתיתי אותה בבר של היפסטרים במונטריאול והיא בטופ 3 בירות ששתיתי אי פעם

ארנון בן-דב

ארנון בן-דב

קיבוצניק במקור וירושלמי בהווה, מוזג בירה, שותה בירה, חוקר בירה, אוהב לדבר על בירה. נשוי למיטל.

שיתוף

רוצים סדנת בירה אצלכם?
יש לכם שאלה על בירה?

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר שלנו. גלו משהו חדש על בירה!

ארנון בן-דוב בסדנת בירה

פוסט סדנאות מתעדכן

במקום לפרסם פוסט על כל הסדנא, החלטתי לעדכן את הפוסט בכל פעם שתהיה סדנא סדנאות יולי-אוגוסט אחרי קצת מנוחה והתאוששות הגיע הזמן לפרסם את הסדנאות שאעביר בחודשים יולי-אוגוסט. הסדנאות שיהיו לנו הפעם (תופים דרמטיים): סדנת

המשך קריאה »

טעימות הופ הוליגנס

הבירות של המבשלה המובילה ברומניה הופ הוליגנס הגיעו לארץ ואנחנו התכנסנו לטעימות. היו בירה עם היביסקוס, עם תה ירוק יפני ועוד סתם בירות נהדרות

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

ארנון בן-דוב בסדנת בירה

בחודש מרץ יתקיימו שלוש סדנאות בירה של ארנון מסBEER- סדנת היכרות עם עולם הבירה, סדנת בירות חמוצות וסדנת בירות מתיישנות. מוזמנים להירשם.

קריאה נוספת >>

פחית VS בקבוק

האם אפשר לשתות בירה מפחית? האם זה עדיף על בקבוק או שזה בירת פועלים? ולמה אין אף מבשלה ישראלית שמייצרת בירות בפחית?

קריאה נוספת >>